RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні презентували оновлений додаток "Дія 2": які послуги доступні і що змінилося

Міністерство цифрової трансформації України в понеділок, 5 жовтня, презентувало оновлений додаток "Дія 2.0", за допомогою якого можна буде надавати в цифровому форматі податковий номер, довідку переселенця, інформацію про місце реєстрації та інше.

Відео презентації опубліковано в Youtube-каналі "Дія".

Представив новий додаток міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який розповів про переваги нових продуктів "Дії".

"Продукт "Дія 2.0" пройшов два необхідні пен-тести на виявлення вразливості та отримав атестат відповідності КСЗІ (Комплексної системи захисту інформації), це дозволить використовувати у смартфоні документи: свідоцтво про народження і місце реєстрації, довідку внутрішньо-переміщеної особи, податковий номер, а також зареєструвати онлайн ФОП і навіть ТОВ", - розповів Федоров.

Так, завдяки "Дія 2.0" стануть доступними послуги зі сплати штрафів, сплати боргів виконавчих проваджень. З квітня 2021 року "Дія" стане платіжним інструментом, оскільки розшириться перелік державних послуг, які можна буде сплатити онлайн.

Також за допомогою смартфона можна буде перевірити дійсність документа, здійснити передачу техпаспорта.

З 5 жовтня, за словами Федорова, можна буде відкрити онлайн рахунок і поширювати документи через Monobank.

Міністр також заявив, що з 1 вересня 2021 року органи влади не матимуть права вимагати від українців паперові документи, хоча і визнав, що в Україні ще не всюди приймають цифрові документи.

Як повідомляв "Апостроф", автовласникам в Україні готують приємний сюрприз - передавати право на водіння вони зможуть у мобільному додатку "Дія".