RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Коронавірус в Україні змінив симптоми: важливе уточнення лікаря

За сім місяців пандемії коронавірусу в Україні змінилися симптоми захворювання. Якщо з початку епідемії COVID-19 основним симптомом була висока температура, то зараз у великої кількості пацієнтів фіксують низьку сатурацію (насичення крові киснем - "Апостроф") і задишку.

Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів лікар-анестезіолог вищої категорії, експерт МОЗу, член робочої групи протоколу "Надання медичної допомоги для коронавірусної хвороби (COVID-19)" Сергій Дубров.

За словами лікаря, останнім часом в Україні почастішали випадки, коли у хворого температура залишається нормальною, однак рентгенографічне дослідження показує двобічну пневмонію.

Також зараз більше пацієнтів говорять про втрату смаку та відчуття запаху, хоча спочатку ці симптоми фіксували у меншої кількості людей.

"Ці різні симптоми, можливо, залежать від особливостей різних країн, оскільки вірус мутує. Деякі говорять, що вірус став сильнішим, деякі говорять, що він став слабшим, тобто він проявляє себе по-різному", - зазначив Дубров.

За словами лікаря, 80% хворих переносять коронавірус задовільно - ці пацієнти не потребують якихось суттєвих втручань або навіть лікування.

Як повідомляв "Апостроф", член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська назвала категорію людей, яка генетично переносить коронавірус легше, ніж інші.