RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Українців дурять з якістю "білоруських" продуктів: спливли гучні дані

В Україні досить популярні "білоруські" продукти, вважається що сир, вершкове масло, згущене молоко, йогурти там виготовляють ще за радянськими стандартами. Однак часто українці купують замість якісних продуктів підробку.

Про це розповідає "ТСН".

В Україні можна купити нібито білоруське згущене молоко з маркуванням "ГОСТ" за 39 гривень, тоді як в самій Білорусі воно в перерахунку коштує близько 53 гривень. А пачка вершкового масла там коштує від 36 до 60 гривень, тоді як в Україні можна купити "білоруське масло" за 26 гривень.

Як показала експертиза "білоруського" масла, купленого в Україні, в ньому містяться немолочні жири.

"Це свідчить про те, що це не масло. Що це продукт невідомого походження. Це не спред. Тому що спред - це не менше 25% молочного жиру і 75% немолочного жиру. І не маргарин. Масло - це 100% має бути з молока коров'ячого або вершків з молока коров'ячого ", - пояснила глава ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів" Владислава Миронова.

Таким чином, те, що продається в Україні під маркою білоруських продуктів не тільки не має високу якість, але і може бути небезпечним для здоров'я.

Крім того, більшість з цих продуктів відсутні в реєстрі імпортерів. Його легко знайти в інтернеті. Якщо в базі немає такого виробника, то завозити свою продукцію в Україну він не може.

Як повідомляв "Апостроф", в сусідній з Україною Чехії вартість деяких продуктів в супермаркетах майже в два рази менше, ніж в українських магазинах.