RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україна і Британія заявили про плани побудувати новий військовий корабель: фото

Україна і Велика Британія домовилися про постачання сучасних зразків військової техніки і новітнього озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, будівництво об'єктів базування ВМС ЗС України а також про спільний проект зі створення ракетного катера.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Відповідний документ був підписаний напередодні на військово-морській базі "Портсмут".

"Питання практичної імплементації Меморандуму про наміри між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку і підвищенню можливостей Військово-Морських Сил Збройних Сил України сьогодні в Лондоні обговорили Міністр оборони України Андрій Таран і Державний секретар з питань оборони Великобританії Великобританії Бен Уоллес ", - йдеться в повідомленні.

За словами Андрія Тарана, Британія прийняла пропозицію української сторони, щоб сучасні, сумісні зі стандартами НАТО, ракетні катери створювалися в Україні на потужностях вітчизняних підприємств.

Серед іншого було висловлено пропозицію створити спільний українсько-британський проект зі створення ракетного катера, в якому було б враховано побажання українських військових. Для цього вже найближчим часом очікується візит британських фахівців для проведення консультацій на рівні експертів вже в Україні.

Андрій Таран також зазначив, що йдеться не тільки про кораблі, а й про інфраструктуру. Так само максимально адаптовану для взаємодії з військово-морської міццю Альянсу. Це дозволить наростити бойовий потенціал України в Чорному та Азовському морях.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 4 жовтня, в Чорне море увійшов британський есмінець HMS Dragon D35, в Росії почали стежити за ним.