RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Реанімація "забита", багато померлих: лікар із Харкова розповів про катастрофу через коронавірус

У Харкові кількість хворих на коронавірус стрімко зростає,"швидкі" вже стоять у чергах, а реанімація "забита".

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів анестезіолог і консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов.

За його словами, ситуація катастрофічна, адже кисневі системи перевантажені, бочки і магістралі покриті льодом, хоча на вулиці ще тепло.

"П'ятниця, ранок, за добу 8 померлих, хворих на ШВЛ 26. У реанімації лише 12 ліжок... Суота. Черга "швидких" з "синіми" хворими. Відкрили третій поверх дитячої інфекційної лікарні для того, щоб забезпечити їх киснем. Ставимо п'ятнадцятий апарат ШВЛ поза реанімацією…"- зазначив Корсунов.

Він додав, що вже станом на неділю, 11 жовтня, хворих було понад 300. Довелося інтубувати жінку 39 років. Великі побоювання викликає те, що перші морози можуть призвести до замерзання магістралей і припинення подачі кисню. Лікар підкреслив, що за свій вік у медицині (з 1984 року) і роботу в реанімації з 1991 року такої біди ще не бачив.

Як повідомляв "Апостроф", 10 жовтня в Україні виявили 4 768 випадків зараження коронавірусом. Добою раніше в країні було встановлено новий антирекорд - 5728 випадків.