RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Медики з'ясували, яка хвороба у 6 разів збільшує ризик смерті при коронавірусі

Британські медики в ході свого нового дослідження дійшли висновку, що подвійне одночасне інфікування грипом і новим коронавірусом призводить до загострення патологічних процесів, в шість разів збільшуючи ризик смерті від COVID-19.

Про це повідомляє ресурс bioRxiv, де опубліковано дослідження медиків.

Автори роботи досліджували одночасну циркуляцію в організмі декількох патогенів. За їх словами, це коінфікування викликає їх конкуренцію, що підсилює вплив на організм. Вперше цей механізм було виявлено в 1918 році під час спалаху "іспанки" - тоді люди, які хворіли грипом типу А, заражалися вторинною бактеріальною пневмонією, яка викликала більш важкий результат.

Під час пандемії коронавірусу також було зафіксовано випадки подвійного зараження грипом і SARS-Cov-2, які призвели до смерті пацієнтів.

Медики, вивчаючи ризики хвороб, послідовно заразили мишей грипом та новим коронавірусом. За словами керівника дослідження професора Джеймса Стюарта, інфіковані гризуни відображають багато рис тяжкого перебігу COVID-19 у людей.

"Послідовне зараження вірусом грипу, а потім SARS-CoV-2, показало явні клінічні симптоми, які були набагато гірші, ніж якби хвороби протікали окремо. Навіть за умови, що зараженим грипом мишам вводився коронавірус зі зменшеною реплікациєю, у них спостерігалася посилена запальна реакція. Це основна причина важкої форми COVID-19 у людей", - заявив Стюарт.

Професор додав, що серед коінфікованих мишей була зафіксована більш висока смертність, ніж серед гризунів, яким був введений тільки один вірус.

Як повідомляв "Апостроф", інфекціоніст Надія Дребот дала кілька порад українцям, які захворіли коронавірусом та переносять його легко - ці люди не потребують лікування.