RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Умільці реставрували раритетне "авто Джеймса Бонда" і його ціна різко злетіла: фото

Фахівці відреставрували Aston Martin DB Mark III 1950-х років випуску. Автомобіль зійшов з конвеєра навіть раніше, ніж фільм про Джеймса Бонда прославив ці машини.

Про це розповідає hotcars.com.

Один з 551 автомобіля, коли-небудь створених Aston Martin, був в такому неймовірно поганому стані, що реставраторам знадобилося приблизно 4 500 годин, щоб повернути його в форму.

Механіки розібрали машину до останньої деталі, від гайок до болтів. Це включало в себе витягування того, що залишилося від кузова, з шасі, щоб робітники могли дістатися до кожної частинки старої фарби і іржі на відкритих поверхнях.

Оригінальний кузов врятувати не вдалося, фахівцям довелося перепроектувати і відновити алюмінієву обшивку аж до фірмового капота-розкладачки. Оригінальний двигун WO Bentley також довелося відновлювати аж до чавунних головок циліндрів, які були схильні до розтріскування. В кабіні поміняли шкіру на сидіннях і внутрішніх панелях, і оновили приладову панель.

Після завершення робіт, цей Aston Martin - тепер працює ідеально - оцінюється приблизно в 516 тисяч доларів.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії продають унікальний автомобіль "Чайка", таких авто було випущено не більше 20. Машина потребує реставрації та капітального ремонту, оскільки зберігалася на вулиці без стекол.