RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Названі моделі старих авто, які швидко іржавіють і змусять вкластися в ремонт

Незважаючи на те, що автопром не стоїть на місці, в наш час також є моделі автомобілів, які мають вкрай низький рівень антикорозійної стійкості.

Портал "За кермом" зібрав топ-10 старих моделей автомобілів, які іржавіють швидше за інших.

Lada Granta/Kalina, Datsun on-DO/mi-DO

Через 5-6 років експлуатації популярні Лади і Датсун "порадують" власника вогнищами корозії на капоті, крилах, порогах і навіть на кришці багажника.

Слабка корозійна стійкість автомобілів Lada Kalina обумовлена тонким шаром лакофарбового покриття, яке пробивається камінням, що летить з під коліс інших автомобілів.

Lada Granta Lada 4х4

Сімейство 4х4 може почати іржавіти вже після першої зими. В першу чергу корозії піддаються зварні шви панелей даху, рамка вітрового скла, дверні прорізи, колісні арки. Найбільше проблем у автомобілів з базовим забарвленням, а ось колір металік захищає кузов від корозії краще.

Lada 4х4 УАЗ Патріот

Безкапотні УАЗи вважаються чи не найслабшими в боротьбі з корозією. Незважаючи на те, що "Патріоти" іржавіють трохи менше, все одно проблема існує.

Моделі, які випустили до 2018 року, покриваються рудими плямами в різних частинах кузова. А ось десятирічні машини майже повсюдно гнилі.

Chevrolet Lanos

Ці моделі вважаються проблемними авто з пробігом. Автомобіль зробили з тонкого шару металу, який дуже слабо пручається корозії. Дуже багато представників цього ряду зараз їздять з дірками в підлозі, крилах і порогах. Експерти кажуть, що в цій машині згнивають навіть такі елементи, як стійки кузова, рамка вітрового скла, лонжерони статі, моторний щит.

Daewoo Nexia

Якщо в цілому до автомобіля серйозних нарікань не багато, то його кузов виявився дуже слабким. У ньому іржавіє все: двері, крила, пороги, капот і навіть дах. Навіть після капітального ремонту через рік-другий вона знову стане "дірявою".

Ford Mondeo

Ходові якості у перших трьох поколінь моделі були неймовірно класними, але антикорозійна стійкість була просто жахливою. Автомобілі іржавіли моментально. Найчастіше іржа вражає кромку даху над вітровим склом. Ще один розсадник іржі - колісні арки.

Ssang Yong Actyon

Actyon був дуже популярним і зараз цих автомобілів вкрай багато на вторинному ринку. Але не варто поспішати з покупкою. Тут справа не тільки в періодичному відсутності деяких запчастин, але і в слабкій антикорозійній стійкості кузова.

Mitsubishi Pajero

Уже в п'ятирічному віці ці висококласні автомобілі здатні засмутити появою іржі. Справа в тому, що днище оброблено антикорозійною мастикою лише частково і там часто зустрічається іржа. Також корозія покриває рамки стекол і дверні прорізи.

Нагадаємо, що деякі віддають перевагу містким позашляховикам а не маленьким машинам, але не завжди вибір виявляється легким.