RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені назвали три ключові симптоми коронавірусу - хоча б один є у всіх хворих

Британські вчені заявили, що за час пандемії коронавірус не проявив себе як суто респіраторна інфекція, його симптоми все ще вивчають фахівці, однак є симптоми, які точно свідчать про інфікування.

Про це пише видання Express.

Спостерігаючи за хворими з COVID-19, медики помітили, що коронавірус може атакувати різні ділянки тіла, що проявляється низкою незвичайних симптомів.

Національна служба охорони здоров'я Великої Британії назвала основні симптоми, на які слід звертати увагу:

  • висока температура;
  • безперервний кашель;
  • втрата смаку або нюху.

Як зауважують вчені, у більшості людей з коронавірусом є хоча б один з цих симптомів.

Висока температура з'являється у переважної кількості хворих, сильний кашель може тривати протягом більше години або людина може потерпати від трьох або більше нападів кашлю за добу, при втраті або зміні нюху або смаку людина помічає, що нічого не відчуває на запах або смак, або ж запах або смак речей відрізняються від нормального.

Також британські медики повідомили про інші незвичайні симптоми:

Зміни шкіри. У молодих людей з менш важкою формою COVID-19 можуть з'явитися болючі виразки на руках і ногах, що нагадують обмороження і запалення на шкірі. Цей симптом зазвичай триває близько 12 днів. Однак нове дослідження припускає, що ці виразки можуть бути просто обмороженнями, викликаними малорухливим способом життя і відсутністю теплого взуття.

Сплутана свідомість. COVID-19 викликає сплутання свідомості у літніх людей, особливо з важкими інфекціями.

Проблеми з очима. COVID-19 може викликати проблеми з очима - збільшення кровоносних судин, почервоніння повік, надмірне сльозотечіння, подразнення. Ці симптоми частіше зустрічаються у людей з важкими інфекціями.

"Ознаки та симптоми COVID-19 можуть з'явитися через 2-14 днів після контакту з вірусом і можуть варіюватися від легких до важких", - додали в Національній службі охорони здоров'я Великої Британії.

Як повідомляв "Апостроф", міжнародна група інфекціоністів назвала симптоми, які можуть з'явитися у людини після коронавірусу.