RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Ми не перенесемо новий карантин: як українська медсестра померла після "лікування" Covid-19

В Україні лікарі не врятували хвору на коронавірус медсестру.

Про це пише волонтер Катерина Ножевнікова на своїй Facebook-сторінці.

За її словами, жінку 1964 року народження намагалися доставити до лікарні, проте всі госпіталі, які беруть пацієнтів з Covid-19, були зайняті. Щоб допомогти їй, сім'я медсестри звернулася до волонтерів.

Спочатку жінка була в приватній клініці, але гроші на її оплату закінчувалися. У неї вже діагностували 70% ураження легень.

"Ну і якщо ваша мама з ушкодженнями легенів до 75% і вже підключена до ШВЛ, а у вас немає грошей на лікування в приватній клініці, ви теж, по суті, приречені. Але спочатку з вас викачають 56 тис. грн за "Біовен" , ефективність якого в лікуванні коронавірусу дорівнює нулю", - написала Ножевнікова.

Жінку все таки погодилася прийняти одна з лікарень. Однак її стан був вкрай важким. Після реанімаційних дій пацієнтка померла.

Волонтер зазначила, що в Україні зараз лікарні для боротьби з коронавірусом переповнені. Однак люди продовжують ігнорувати карантинні заходи - маски і дистанціювання.

"Ми не витримаємо новий карантин. Ці заходи (маски, дистанція - ред.) єдине, що у нас залишилося", - написала Ножевнікова.

Як повідомляв "Апостроф", в російському місті Ростов-на-Дону в одній з лікарень, яка переобладнана для пацієнтів з коронавірусом, померли 13 людей.