RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Вчені розкрили секрет, чому коронавірус так швидко вражає весь організм

Вчені встановили, що дає можливість SARS-CoV-2, який викликає Covid-19, так швидко захоплювати організм у порівнянні з іншими коронавірусами.

Про це пише naked-science.

Дослідженням займалася група вчених під керівництвом медиків і біологів з Брістольського університету.

Потрапляючи в організм, SARS-CoV-2 повинен спочатку прикріпитися до мембранного білка ACE2, який вистилає поверхню клітин. Потім вірус проникає в клітину і відтворює кілька своїх копій. Для прикріплення до клітин і вторгнення в них коронавірус використовує S-білок.

"Вивчаючи послідовність S-білка SARS-CoV-2, ми були вражені наявністю невеликої послідовності амінокислот, яка, здавалося, імітувала послідовність білка, виявлену в людських білках, взаємодіючих з нейропіліном-1. Це привело нас до простої гіпотези: чи може шіпіковий білок коронавірусу зв'язуватися з нейропіліном-1, щоб інфікувати клітини? "- пояснили вчені.

Після того як автори дослідження з'ясували, що шіпіковий білок коронавируса зв'язується з нейропіліном-1, вони зробили ще одне важливе відкриття. Ця взаємодія, як виявилося, допомагає посилювати інфекційність SARS-CoV-2 і спрощує його проникнення в клітини.

"Потім за допомогою моноклональних антитіл - білків, створених в лабораторії - нам вдалося послабити здатність SARS-CoV-2 інфікувати людські клітини", - резюмували вони.

Як повідомляв "Апостроф", японські вчені створили демонстраційну модель поширення коронавірусу Covid-19 при розмові за столом. Завдяки цьому стало відомо, де найбезпечніше сидіти під час зустрічі і що допоможе знизити ймовірність зараження при зустрічі з друзями.