RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У МОН розповіли, що чекає на школярів після канікул

Міністр освіти України Сергій Шкарлет припустив, що після закінчення осінніх канікул, які за рекомендацією Кабміну почалися достроково і закінчаться 30 жовтня, деякі школярі зможуть повернутися до очної форми.

Про це глава Міносвіти сказав в ефірі телеканалу "1+1".

За його словами, якщо епідемічна ситуація дозволятиме, то в залежності від зонування, після 30 жовтня в школах може поновитися очна форма навчання.

"Якщо ж це буде "червона" зона, то там школярі залишаться на дистанційці. Я сподіваюся, що перші-четверті класи все ж будуть вчитися в повноформатному режимі. Будемо сподіватися на кращий сценарій, але якщо буде гірше, то звичайно - це дистанційне навчання", - зауважив Сергій Шкарлет.

За його словами, методики і матеріали для дистанційного навчання в українських школах вже напрацьовані, а в проекті бюджету на наступний рік закладено мільярд гривень на ці потреби. Зокрема, ці гроші передбачені для надбавок вчителям, придбання дезінфекторів та засобів індивідуального захисту.


Нагадаємо, що через пандемію коронавируса і проведення місцевих виборів Кабмін рекомендував українським школам зробити канікули з 15 по 30 жовтня. При цьому рішення про терміни шкільних канікул приймається на місцевому рівні.

Студентів вищих навчальних закладів відправили на дистанційне навчання до 15 листопада.

На час карантину міністерство також заборонило всі великі збори, концерти та екскурсії в школах, а формат проведення шкільних олімпіад в кожному регіоні будуть визначати окремо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 грудня 2020 року.