RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Україна може почати випуск електрокарів власного виробництва: перші подробиці

Україна і Нідерланди почнуть співпрацю у розвитку електротранспорту, а Україна зможе виробляти електрокари.

Про це повідомляють на урядовому порталі.

Спільну роботу двох країн обговорили на зустрічі 22 жовтня міністр інфраструктури України Владислав Криклій і старший віце-президент холдингу "VDL Group" Рольф-Ян Цвіп.

Криклій підкреслив, що Україна впроваджує Національну транспортну стратегію на період до 2030 року. Вона покликана розвивати міський електротранспорт в країні.

Міністр зазначив, що в Україні зростає попит на електрокари. Тому в містах необхідні мережі зарядної інфраструктури. А Цвіп повідомив про готовність співпрацювати з Україною.

У той же час політик і вчений Олексій Рябчин, пише "Укравтопром", впевнений, що в Україні можуть частково, з компонентів, збирати електромобілі, створювати робочі місця. Він не виключив можливості, що країна зможе повністю виробляти електрокари.

"Так, не хочеться мати "електрозапорожець", умовно кажучи, який буде некомфортний. Але Україна, як країна з розвиненим автопромом, цілком готова збирати електромобілі, і це теж їх здешевить і дозволить створити додаткові робочі місця, завантажити наші промислові підприємства", - підкреслив Рябчин.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні все більше набирають популярність електричні автомобілі, в країні зареєстровано вже 24 605 одиниць.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Стимуляція або симуляція: чи можливе створення вітчизняного електричного автопрому.