RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Більшість українців виступили проти ідеї президента легалізувати наркотики - опитування у Шустера

На запитання "Чи підтримуєте Ви легалізацію марихуани в Україні?" 74% інтернет-респондентів відповіли "ні".

Такі результати опитування, ініційованого Юлією Тимошенко в прямому ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 16 жовтня.

Лідер "Батьківщини" поставила запитання людям в рамках всеукраїнського соціального проєкту "Свободи слова Савіка Шустера", покликаного створити електронну демократію та надати можливість кожному українцеві впливати на події, що відбуваються в країні.

Загалом до інтернет-опитування, яке проводилося із 20 по 22 жовтня і похибка якого не перевищує 5%, долучилися понад 15 тисяч осіб. Три чверті з них висловилися проти наміру президента легалізувати легкі наркотики.

Нагадаємо, легалізація марихуани буде у переліку питань, які Володимир Зеленський виносить на своє "опитування" біля дільниць 25 жовтня. "Батьківщина" категорично розкритикувала цю ідею і звинуватила владу у спробі легалізації в Україні наркотиків.

"Єдине, що їм треба вирішити шляхом фальшивого опитування, – це питання легалізації, як вони сказали "канабісу для медичних цілей". Насправді Постановою Уряду ще у 2000 визначено перелік усіх наркотичних і психотропних препаратів, які можна використовувати для лікування хворих, тобто канабіс для медичних цілей вже давно легалізовано. Але в опитування Зеленського поставили питання легалізації, тому що у них вже є план легалізації наркотиків. Вони хочуть кинути країну в безодню легалізованого наркотику", – заявила Юлія Тимошенко під час ефіру Свободи слова Савіка Шустера.