RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як у Штірліца: в автомобільному музеї Дніпра з'явився унікальний експонат, фото

У музеї "Машини часу" в Дніпрі з'явився ще один експонат. Туди привезли унікальний німецький ретро-автомобіль Horch 930V Cabriolet 1938 року, на якому їздив літературний персонаж з відомої картини "Сімнадцять миттєвостей весни" Отто Штірліц.

Про це йдеться в повідомленні технічного музею "Машини Часу" на сторінці в Facebook.

За словами працівників музею, в 30-х роках минулого століття впізнавана емблема Audi була позначкою не самої машини. Вона належала німецькому концерну Auto Union, в який на той момент входили чотири компанії: Horch, Audi, DKW і Wanderer. Серед усіх цих марок Horch вважалася найбільш преміальною за своєїм класом, моделі Horch були "гідними конкурентами" для елітних Mercedes-Benz, Maybach і Rolls-Roys.

Відомо, що літературний персонаж Макс Отто фон Штірліц їздив саме на машині Horch. Тому глядачі трохи обурилися, коли в фільмі "Сімнадцять миттєвостей весни" (1973) штандартенфюрер СС в кадрі їздив на Mercedes-Benz'e 230 - начебто ця машина не дотягувала до його високого рангу.

Зараз Horch 930V Cabriolet 1938 - єдиний на території України. Він став частиною виставки "Перспектива", яку автори присвятили історії німецького автопрому і його впливу на будову машин в інших країнах.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні помітили культовий автомобіль зі знаменитого фільму про Фантомаса - фургон Citroën Type H несподівано з'явився на вулицях Одеси.