RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В Україні стартувала вакцинація від грипу: чи здатна вона захистити від коронавірусу

На тлі пандемії коронавірусу, в Україні також зростає захворюваність на грип. У країні почалася вакцинація проти грипу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Всього до епідсезону 2020-2021 років в Україні поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу.

Найближчим часом 40 тисяч з них будуть надані для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію.

"Не дивлячись на те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає в неускладненій формі, вона може приводити і до важкого перебігу ... Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні і зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тому важливим пріоритетом в цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, які надають допомогу пацієнтам і реалізують заходи боротьби з COVID-19", - сказав заступник Міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Відзначається, що в минулому епідсезоні в Україні від грипу вакцинувалися 238 079 людей (0,6% населення), частка дітей серед щеплених склала 10,5%.

При цьому, як пише ORF.at, глава підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по готовності і боротьбі з грипом Анн Моен нагадала, що вакцина від грипу не захищає від коронавірусної інфекції.

Вона попередила про можливий брак вакцини від грипу через великий попит, який пов'язаний з пандемією коронавірусу. Моен зазначила, що масштабною вакцинацією уряди деяких країн хотіли запобігти збільшенню числа важких випадків грипу, щоб мати ліжка для пацієнтів з COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", медики нагадали, чим відрізняються симптоми коронавірусу, грипу і ГРВІ.