RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Померла відома художниця і волонтерка - понад рік боролася з важкою хворобою

У Львові в ніч на четвер, 29 жовтня, у віці 39 років померла відома художниця і волонтер Тетяна Думан, у якій раніше діагностували пухлину мозку.

Про це повідомила на Facebook-сторінці сестра покійної Василина.

"О 4:30 померла наша Таня. Якщо ви хотіли якось допомогти - перекажіть кошти на кисневі апарати. Моя дівчинка пішла до улюбленого Господа. Нам вже нічого не треба", - написала жінка.

Понад рік Тетяна Думан боролася з раком, влітку 2019 року у неї діагносували гліосаркому - пухлину мозку. Щоб зібрати кошти на дороге лікування Тетяни, рідні та знайомі організовували благодійні заходи.

Художниця перенесла кілька операцій, проходила курс хіміотерапії, лікувалася в Україні і в зарубіжних лікарнях, однак недавно виник новий осередок захворювання. Вона померла в лікарні.

Відзначимо, що Тетяна Думан, разом з чоловіком, відомим художником-іконописцем Левом Скопом, були волонтерами і допомагали військовим на Сході України.

Як повідомляв "Апостроф", середу, 28 жовтня, від коронавірусу помер чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який лідирував у виборчих перегонах.