RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Європі презентували авто, яке за три хвилини перетворюється на літак: фото і відео

У Словаччині презентували літаючий автомобіль AirCar, який трансформується у літак менш ніж за 3 хвилини.

Про це повідомляє Daily Mail.

В рамках випробувань літаючий транспорт піднявся зі злітно-посадкової смуги в небо на висоту понад 450 метрів. Такі дії він вдало виконав два рази. Для польоту необхідна злітно-посадкова смуга довжиною не менше 30 метрів. Авто може розвивати швидкість до 200 км на годину.

Компанія-розробник KleinVision зазначає, що авто може за раз проїхати близько тисячі кілометрів. Воно важить більше тисячі кг, а додаткове навантаження може бути майже 200 кг. Завдяки габаритам автомобіль можна паркувати на будь-якому паркувальному місці.

Машина представлена, як двомісна модель. Вона оснащена двигуном BMW 1,6 л і має 140 кінських сил.

У AirCar є крила, що розкриваються, і один пропелер в задній частині. Крила складаються, коли автомобіль знаходиться на дорозі.

Вже наступного року футуристичний автомобіль можна буде побачити на дорогах та у повітрі. Розробники стверджують, що він підійде для подорожей і може бути використаний в якості таксі. Також відзначають, що проект розроблений так, щоб пілоту було доступне авто без підготовки.

У компанії вже є покупець, зацікавлений в придбанні одного з AirCar. Авто має ще пройти випробування і буде готове до продажу.

Як повідомляв "Апостроф", компанія Bugatti презентувала новий гіперкар, він розганяється понад 500 км на годину.