RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

В Україні хочуть відразу на місці штрафувати за порушення карантину: скільки доведеться платити

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав парламент посилити відповідальність для українців за перебування в громадських місцях та транспорті без захисник масок чи респіраторів.

Про це він сказав під час брифінгу.

"Розумію, що на превеликий жаль, у нас кульгає система контролю за дотриманням протиепідемічних правил. Я звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та народних депутатів з проханням розглянути та проголосувати на наступному пленарному тижні за законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за дотримання протиепідемічних заходів, а саме щодо носіння масок у громадських закладах та транспорті", - зазначив очільник МОЗ.

За словами Степанова, відповідний законопроект розроблений та поданий урядом на розгляд парламенту ще у липні поточного року, проте його досі не прийняли.

"На порядку денному наступної сесії Верховної Ради України є законопроект, який дозволить Національній поліції України складати протокол і штрафувати відразу на місці порушника", - сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі 112 каналу.

Документ передбачає встановлення штрафів за перебування в громадських закладах та транспорті без захисних масок чи респіраторів від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів - це від 170 до 225 грн.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні оновили карантинні зони. Новий поділ областей вступить в силу з 00:00 понеділка, 2 листопада.

Раніше вчені Міжнародної ліги дерматологічних товариств і Американської академії дерматології провели дослідження і виявили новий симптом коронавірусу. У пацієнтів з Covid-19 можуть ставати червоними і опухати пальці ніг. Потім їх колір може помінятися на фіолетовий.