RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Україна на межі катастрофи? У МОЗ заявили про загрозу колапсу в лікарнях, відео

Якщо в Україні збережеться динаміка інфікування COVID-19, щодобова кількість виявлення нових випадків якого утримується в межах 7,5-8 тисяч, лікарні вже незабаром не зможуть госпіталізувати нових хворих з коронавірусом.

Про це повідомив на щоденному брифінгу в неділю, 1 листопада, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами глави МОЗ, в Україні станом на 1 листопада в лікарнях перебувають 26 593 пацієнти з COVID-19 або підозрою на хворобу. Кількість пацієнтів в стаціонарах на 3,5 тисячі перевищила кількість хворих тиждень тому.

"У нашої медичної системи є межа – це 52 тисячі ліжок загалом у країні… Більше бути не може, як би ми не намагалися", – зазначив він.

Степанов наголосив, що для хворих з коронавірусом відведено 30% відсотків від усього ліжкового фонду.

"Інші хвороби не зробили канікули, і цим людям теж треба надавати допомогу – лікувати інсульти, інфаркти, решту хвороб", – наголосив глава МОЗ.

Як прогнозує міністр, 52 тисячі ліжок швидко заповняться, а потім медикам доведеться застосовувати відповідні алгоритми щодо сортування і вибору пацієнтів, яких братимуть на лікування, а яких ні.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні оновили карантинні зони. Новий поділ областей набере чинності з 00:00 понеділка, 2 листопада.