RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українців чекають серйозні неприємності з продажем авто: скільки і за що доведеться платити

В Україні під час продажу першого автомобіля з вас не будуть брати прибутковий податок у випадку, якщо протягом року ви продасте або обміняєте другий автомобіль, то доведеться віддати державі 5%, а за третій в казну потрібно заплатити 18%.

Як повідомили в Державній податковій службі, до прийняття змін за третій автомобіль потрібно було заплатити всього 5%, замість 18%, а нові правила вступили в силу в кінці травня 2020 року.

"Законом України від 16.01.2020 №466-их внесені зміни в Податковий кодекс України, зокрема, щодо оподаткування доходу, отриманого від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та / або мотоцикла, і/або мопеда", - йдеться в роз'ясненні податкової.

Новий податок поширюється не тільки на легкові автомобілі, а й на інший вид транспорту. При продажу транспортного засобу в Україні стягується податок в розмірі 5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

Також в Україні транспортний податок в розмірі 25 тисяч гривень у 2021 році зобов'язали заплатити власників машин, вартістю від 2,2 мільйона гривень, якщо авто не старше п'яти років.

Нагадаємо, що автомобілі з дизельним двигуном користуються попитом завдяки високому рівню економії палива при низькому рівні викидів.