RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

День ракетних військ і артилерії України: історія свята і традиції

3 листопада в Україні відзначається День ракетних військ і артилерії. Свято було встановлено в жовтні 1997 року указом президента Леоніда Кучми.

"Апостроф" розповідає про історію та традиції Дня ракетних військ і артилерії України.

Дата свята вибрана не випадково. Саме 3 листопада 1943 року в ході Київської наступальної операції артилерія 38-ї загальновійськової та 3-ої танкової армій Радянської Армії зіграла вирішальну роль у прориві оборони німецько-фашистських загарбників в межиріччі Ірпеня і Дніпра. Це забезпечило умови для звільнення 6 листопада міста Києва.

До складу ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ входять з'єднання оперативно-тактичних і тактичних ракет, з'єднання і частини гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів і підрозділів протитанкових керованих ракет. Їх завдання - ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів ППО та інших важливих об'єктів при веденні загальновійськової операції (бою).

Цей день зазвичай не відзначений великими заходами всеукраїнського масштабу. Ті, кого стосується це свято, відзначають його в компанії друзів і родичів.

Крім того, в День ракетних військ і артилерії керівництво країни і вищі чини МО вітають своїх підлеглих з професійним святом. Крім того відбувається нагородження військовослужбовців, які найбільш відзначилися, державними нагородами.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в листопаді в Україні офіційно передбачений 21 робочий день і 9 вихідних, в цьому місяці не очікується додаткових вихідних.