RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

"Хочеться рвати і метати": Зеленський різко відреагував на звинувачення в постачанні зброї Баку

Президент України Володимир Зеленський відреагував на звинувачення кінорежисера, сценариста, продюсера і актора КВН Саріка Андреасяна про військову допомогу, яку нібито надає Україна Азербайджану, який веде бойові дії в Нагірному Карабасі.

Свою позицію глава держави озвучив у Telegram-каналі.

Володимир Зеленський висловив своє розуміння почуттів людини, яка бачить, що таке справжня війна, проте попросив не поширювати російських фейків.

"Моторошно стає, коли на власні очі бачиш, що таке справжня війна. І що хочеться рвати і метати, щоб не було цього в твоєму домі. Так? Але... Ну точно не треба брати на себе роль носія чужих фейків. Розумію, що і чому робить російська пропаганда, і чому вона тотально бреше. Але тебе не розумію абсолютно. Тому що Україна ніколи і нікуди не поставляла ніяких фосфорних бомб. Взагалі. Особливо в місця, де вже гаряче, і де вже багато гарячих голів, які хочуть там щось "геополітично повирішувати", - написав український президент.

Таким чином Зеленський відреагував на публікацію Сарика Андреасяна в Instagram, де він розмістив спільне фото з чинним президентом України і зауважив, що не може "пишатися дружбою з тим, у кого руки в крові". При цьому російський громадянин вірменського походження додав: "Якщо вже така історія хотів би сказати, що КРИМ НАШ".

У відповідь Володимир Зеленський зауважив, що подібні "вкидання" про участь України в різних конфліктах з'являються не вперше.

"Спочатку так брехали про Україну і війну на Донбасі. Потім так брехали про Україну і війну в Сирії. Тепер це з'явилося в контексті війни в Нагірному Карабасі. І все роблять одні й ті ж люди. Невже ти не розумієш, навіщо це роблять?" - риторично запитує глава держави.

Зеленський підкреслив, що Україна виступає проти будь-яких кривавих конфліктів і не підтримує їх ескалації, і порадив частіше мити руки "після контактів з відомої пропагандою", порівнявши російські фейки з поширенням коронавірусу.

Президент також нагадав колишньому колезі по гумористичному цеху, що завдання всіх діячів культури "гасити агресивні емоції, не посилювати протиріччя і тим більше не поширювати фейки" і нагадав про велику вірменську громаду, яка "є органічною частиною українського суспільства".

"І все ж у мене є до тебе, Сарік, одне питання, яке саме зараз можна поставити. Питання непросте. Тому що це про цінності, про людську нормальність, про щирість. Де ж ти був, коли війна прийшла в Україну і коли гинули наші діти? Коли гинули громадяни України вірменського походження, а їх не один і не два, а десятки! Що особисто ти сказав тоді проти агресії? Нічого? Розумію. Тому що це була не твоя війна! " - підсумував Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Єревані протестувальники облили борщем посольство України в Вірменії, висловивши таким чином обурення в зв'язку з заявою українського МЗС щодо конфлікту з Азербайджаном.