RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Якою буде ситуація з коронавірусом в Україні до Нового року: прогноз імунолога

В Україні продовжує рости число нових випадків коронавірусу - минулої доби зафіксовано 8 899 нових випадків, що стало новим антирекордом. До Нового року показник щодобового приросту заражених може досягти позначки 15 тисяч - такий прогноз зробила лікар-імунолог Алла Волоха.

Про це повідомляє "Обозреватель".

За словами медика, ситуація з COVID-19 в Україні зараз не є близькою до росту захворюваності на COVID-19 на рівні 20 тисяч за добу.

"Мені все-таки здається, ми не повинні дійти до цієї цифри. Я думаю, це буде врегульовано раніше. Напевно, ми не будемо чекати найкритичнішого сценарію", – зауважила вона.

Також медик спрогнозувала можливість запровадження нового локдауну. Про це, на думку Волохи, варто буде говорити, коли в лікарнях не залишиться вільних ліжок та почнуть розгортати польові шпиталі.

"У деяких регіонах вони вже майже всі заповнені, і тоді вже постає питання польових шпиталів. Якщо вже будуть розгортати польові шпиталі, то, напевно, варто задуматися хоча б про частковий локдаун", – сказала вона.

Разом з тим, наголосила медик, прогресія нових випадків коронавірусу в Україні свідчить про те, що вже наприкінці поточного тижня може бути до 9 тисяч нових випадків зараження коронавірусом на добу.

Як повідомляв "Апостроф", глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що анонсований раніше "карантин вихідного дня" не будуть запроваджувати найближчими вихідними. Наразі це питання, як і питання про введення комендантської години, вивчається.