RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Приїхала в Київ помолитися: фото і історія 30-річної Алли, збитої насмерть на Майдані

На Майдані Незалежності в Києві в п'ятницю, 30 жовтня, водій вилетів з проїжджої частини і протаранив натовп людей. Двоє з них загинули на місці - 79-річна самотня пенсіонерка, яка торгувала сувенірами, і 30-річна Алла з Вінниці.

Як пише "КП в Україні", Алла приїхала до Києва помолитися в День пам'яті матінки Аліпії, могила якої знаходиться в Голосіївській пустині, як робила це в останні кілька років.

"У той день вона вже йшла з монастиря, мала сідати на маршрутку і їхати додому. Це все, що я знаю. Потім нам подзвонили з поліції і сказали: приїжджайте дочку забирати. Я поїхав, дочку ще й зі скандалами забирав, віддавати не хотіли. Поїхав, забрав дитину, поховав, і на цьому все закінчилося ", - розповів батько Алли.

Він додав, що речі дочки йому не віддали, адже вони є речовими доказами. Їх можна буде забрати тільки після закінчення слідства.

Адвокат водія, під колесами автомобіля якого загинула Алла, розповів, що дівчина спочатку побувала в Голосіївській пустині, де причастилася і сповідалася. Потім вирушила в Києво-Печерську лавру, де молилася в печерах. А після поїхала на Майдан.

"Алла була радісна, сповнена енергії життя. Поверталася додому, хотіла купити батькам якийсь сувенірчик, проявити до них повагу", - розповідав адвокат.

Дівчина зупинилася біля пенсіонерки, яка торгує на Майдані сувенірами. В цю мить і сталася трагедія. Буквально за кілька хвилин до цього вона зробила фото на Майдані Незалежності.

Як розповів її батько, дівчина закінчила Вінницький педагогічний університет, але працювала не за фахом. Була приватним підприємцем, займалася торгівлею. Чоловіка і дітей у неї не було. Вона була віруючою людиною і приділяла цьому багато часу.

"Важко все це говорити. Ми втратили нашого ангела. Вранці її ховали у весільній сукні. Вона була настільки божою, з чотирьох років знала "Отче наш", дотримувалася постів. Людина абсолютно незлобива, я таких не зустрічала. Вона так каялася, так просила за всіх. Не засуджувала нікого ... Батьки прийняли її відхід. Вони теж віруючі люди. Але не знаю, чи зможуть вони пробачити винуватця аварії", - розповіла подруга Алли.

Як повідомляв "Апостроф", Шевченківський суд обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб цілодобового домашнього арешту Юрію Назаренку, підозрюваному в смертельній ДТП на Майдані Незалежності в Києві.