RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У МОЗ назвали умову зупинки транспорту і введення комендантської години в Україні

Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про процедуру введення комендантської години і чи можлива повна зупинка транспорту в рамках посилення карантину.

Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24"

За його словами, оголосити жорсткий локдаун - нескладно, однак влада намагається знайти баланс між тим, як зберегти здоров'я громадян і дати їм можливість заробляти.

"У нас є ще стан економіки, і ми повинні зважувати і знайти баланс з точки зору захисту і роботи звичайних людей. Ми розуміємо, що ввести жорсткий локдаун на тижні і на місяць - це значить залишити людей без роботи", - сказав міністр Степанов.

Також міністр пояснив, як відбувається оголошення комендантської години.

"Для того щоб ввести комендантську годину, треба вводити надзвичайний стан. Для цього - рішення РНБО, указ президента і голосування в Раді", - заявив Степанов.

Крім того, глава МОЗ запевняє, що можливість зупинки транспорту по всій країні поки не розглядалася.

Як повідомляв "Апостроф", в уряді знаходиться на обговоренні ініціатива про введення в Україні "карантину вихідного дня", коли з п'ятниці по неділю заборонена робота закладів громадського харчування (тільки на винос) і розважальних зон в торгових центрах.