RU  UA

Карантин вихідного дня: які обмеження запровадять в Україні

Через розповсюдження коронавірусу в Україні планують ввести карантин вихідного дня. У цьому режимі працюватиме лише критична інфраструктура.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин запровадять вже з наступних вихідних. Відтак у суботу та неділю працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Наразі в Україні не можуть запровадити жорсткий карантин на 2-3 тижні, а тому сподіваються, що обмеження у вихідні допоможе розірвати ланцюг передачі коронавірусу.

За минулу добу в Україні зафіксували понад 9700 нових випадків захворювання. Померла від недуги рекордна кількість осіб - 201 людина. Крім того, в Україні зафіксували рекорд за числом пацієнтів, які побороли хворобу.

"Зранку такий промінчик позитиву: у нас сьогодні одужало більше людей, ніж захворіло. За минулу добу одужали 10762 особи, а захворіла 9721", - зазначив очільник МОЗ Максим Степанов.

Найбільше нових випадків інфікування минулої доби підтвердили в Києві - понад 1000. Крім того, у лідерах антирейтингу перебувають Харківська, Житомирська та Одеська області.