RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Слідкуйте за диханням: лікар назвав найбільш тривожний симптом Covid-19

В Україні одним з показників для госпіталізації пацієнта з Covid-19 є частота дихання менше 10 або більше 30 дихальних рухів. Російський лікар імунолог-алерголог Володимир Болібок назвав задишку найбільш тривожним симптомом коронавірусу.

Про це пише "Лента.ру".

Він наголосив, що вважати частоту дихання потрібно в спокої, оскільки, якщо у людини піднімається температура, їй в принципі стає важче дихати.

"Сіли в крісло, заспокоїлися, і просто дихаєте, рахуєте своє дихання. Для здорової дорослої людини частота дихання становить від 16 до 20 вдихів в хвилину. Якщо дихання частішає, це говорить про те, що розвивається дихальна недостатність", - пояснив Болібок.

Особливо небезпечним є поєднання задишки і тахікардії, це має бути приводом для комп'ютерної томографії легенів.

"Якщо людина без температури має прискорений ритм серця і задишку, то це говорить про те, що потрібно бити на сполох, викликати лікаря, робити КТ легенів", - резюмував Болібок.

Як повідомляв "Апостроф", 7 листопада Україна вперше переступила позначку в 10 тисяч нових випадків Covid-19 за добу. Так, за минулу добу було зафіксовано 10 746 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.