RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вишневий лімузин Брежнєва продають за 4 мільйони - покупця шукають вже кілька років: фото

Найперший екземпляр автомобіля ГАЗ-14 "Чайка", який подарували генсеку ЦК КПРС Леоніду Брежнєву на ювілей, в Німеччині виставили на продаж. Раритетне авто вишневого кольору продають за 120 тисяч євро, що складає приблизно 4 млн 30 тис гривень.

Про це повідомляє видання Carakoom.

Автомобіль Брєжнєва - єдина "Чайка" з кузовом, пофарбованим не в чорний колір. Автомобіль з порядковим номером 000001 і кузовом вишневого кольору подарували генсеку ЦК КПРС Леоніду Брежнєву, який в грудні 1976 року відзначив 70-річний ювілей.

Перша "Чайка" спочатку працювала в гаражі ЦК КПРС, потім машину передали партійним органам міста Ярославль, а після списання автомобіль придбали приватні особи. Він кілька разів змінював власника, поки не потрапив до Німеччини. Зараз лімузин Брєжнєва виставили на продаж. Примітно, що на сайті оголошень в якості місця продажу зазначається місто Сургут.

Пробіг автомобіля на момент продажу становить 72588 кілометрів. Стан авто - близький до ідеального.

Лімузин продають вже впродовж кількох років. Ціна залишається стабільною і складає 120 тисяч євро.

Варто зауважити, що "Чайку" випускали з 1977 до 1988 року, за цей час завод виготовив 1414 екземплярів моделі. Згодом, в рамках так званої "боротьби з привілеями", автомобіль зняли з виробництва за особистою вказівкою М. Горбачова. Разом зі згортанням виробництва на заводі знищили все технологічне оснащення, робочу документацію, складальні лінії, кузовні штампи та інше.

Як повідомляв "Апостроф", на аукціон виставили унікальний суперкар Ford GT, зібраний в 2018 році, власник хоче за нього отримати $750,000 (трохи більше 21 млн грн).