RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Зеленський підтримав введення карантину вихідного дня в Україні: названо терміни

Через стрімке поширення коронавірусу в Україні карантин вихідного дня буде введено найближчим часом. Президент Володимир Зеленський підтримав цей захід і зазначив, що це може допомогти уникнути жорсткого локдауну.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим", - заявив Зеленський.

Як повідомив 9 листопада на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, карантин вихідного дня в Україні буде запроваджено найближчим часом.

"Найближчим часом буде запропоновано і проголосовано Кабінетом міністром України (постанова, - " Апостроф") про більш жорсткий карантин в вихідний день. Ми будемо робити все можливе, щоб врятувати систему охорони здоров'я від колапсу і не зупиняти економіку", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", Україна переходить на другий етап реагування на поширення коронавірусу - з 9 листопада в країні скасували всі планові операції і госпіталізації.