RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Позбавлення водійських прав в Україні: в поліції пояснили, як їх повернути і куди конкретно звертатися

Українським водіям, яких суд позбавив права керування транспортним засобом на певний термін, необхідно пройти процедуру повернення посвідчення.

Як це правильно зробити, роз'яснили в прес-службі Патрульній поліції Києва.

Водійські права вилучаються поліцейським на місці зупинки транспортного засобу, після чого вони зберігаються в територіальному сервісному центрі МВС за місцем проживання осіб, зазначених у рішенні суду. Якщо термін позбавлення прав закінчився, слід звернутися в територіальний сервісний центру МВС, надавши копію постанови суду.

Умови повернення:

  • успішне складання теоретичного і практичного іспиту для отримання права на керування транспортним засобом відповідної категорії;
  • проходження в установленому порядку позачергового медичного огляду щодо придатності до керування транспортним засобом (для осіб, позбавлених права на керування транспортними засобами за керування такими засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння).

У тому випадку, якщо посвідчення водія було отримано терміном на 2 роки, після вступу в силу рішення суду таке посвідчення водія вважається недійсним, підлягає вилученню і передається для знищення. Після закінчення терміну, на який водія було позбавлено прав, він повинен пройти позачерговий медичний огляд, повторну підготовку в автошколі та скласти іспити в територіальному сервісному центрі МВС. Після цього він отримує водійське посвідчення, яке вважається отриманим вперше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві внутрішніх справ дали корисні поради українцям, які хочуть швидко і без черг обміняти водійське посвідчення.