RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

"Це порятунок життів": Зеленський зробив важливу заяву про долю карантину вихідного дня

Президент України Володимир Зеленський назвав порятунком життів введення в Україні карантину вихідного дня і закликав уряд удосконалити програми надання економічної допомоги.

Таку заяву глава держави зробив у понеділок, 16 листопада, на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

На його думку, Україна зробила правильний крок, коли Кабмін прийняв рішення ввести додаткові обмеження на час вихідних.

"Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що у вихідні фіксують найбільшу кількість нових випадків зараження. Зменшення контактів між людьми - це порятунок життів. У той же час треба відновити і вдосконалити всі програми економічної допомоги підприємцям, працівникам, які втратили роботу, одиноким людям", - підкреслив Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзначили, що на вихідних практично всі великі мережі торгових центрів, магазинів непродовольчих товарів, розважальних закладів були закриті, а поліція працювала на запобігання можливих скупчень людей. Складні ситуації в окремих областях виникли з продовольчими ринками.

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, активність громадян у великих містах з населенням понад 100 тисяч в суботу знизилася на 18,5%, а в неділю - на 27%.

Як повідомляв "Апостроф", у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про скасування рішення Кабінету міністрів України про введення в країні карантину вихідного дня, який вкрай негативно сприйняли в суспільстві.