RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

"Потрібні сильні руки": в МОЗ дали несподівану пораду "бунтівним" бізнесменам

У міністерстві охорони здоров'я України готові надати малому бізнесу, який не може повноцінно працювати через карантинні обмеження, тимчасові робочі місця в медичних установах.

Про це повідомила під час брифінгу, який транслювався в Facebook, заступник голови МОЗ Ірина Микичак.

"Приходьте в лікарні, ми маємо можливість прийняти на роботу кожного", - заявила вона.

За словами Ірини Микичак, в лікарнях і центрах екстреної медичної допомоги не вистачає "дуже сильних і здорових робочих рук". Вона перерахувала спеціальності, яких потребують медустанови: мова йде про економістів, бухгалтерів, санітарів, технічних працівників, працівників пралень і кухні, електриках, водіїв, сторожів, вахтерів, різноробочих.

При цьому заступник міністра зазначила, що медики, не маючи ресурсу і "з жебрацької заробітною платою", максимально якісно надають медичні послуги кожному громадянину.

"Ми просто просимо озирнутися навколо себе і знайти інші додаткові джерела доходу, де можна заробляти під час карантину, - з дому, онлайн, дистанційно, надаючи дистанційні послуги на винос", - підкреслила Ірина Микичак.

Як повідомляв "Апостроф", В Україні з 14 листопада почав діяти карантин вихідного дня. Продавці ринків по всій країні перекривають дороги, протестуючи проти неможливості працювати у вихідні.