RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​В Україні масово штрафують власників "євроблях": названо суму "драконівських" штрафів

У 2020 році на Закарпатті митні служби на величезну суму оштрафували за порушення митних правил власників "євроблях".

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської митниці Держмитслужби в Facebook.

Штрафують власників авто на єврономерах за перевищення тимчасового ввезення/вивезення та транзиту "євроблях". Зокрема, майже за рік склали 570 протоколів про порушення митних правил за статтею 470 Митного кодексу України (Не доставка транспортних засобів особистого користування, які були ввезені в митному режимі транзит). Також щодо 144 справ застосовано конфіскацію транспортних засобів на загальну суму майже 6,7 млн грн.

Згідно зі статтею 481 Митного кодексу України (порушення терміну тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування) складено 591 протокол. Митниця наклала штрафи в сумі 3,3 млн грн. Крім того, штрафні санкції наклав суд по 41 справі - 6,9 млн грн (170 тис. грн кожна справа). І конфіскували авто у 35 справах на загальну суму 1,7 млн. грн.

Як повідомляв "Апостроф", в Кабміні заявили, що Україна зробила Євросоюзу "великий подарунок", викупивши старі автомобілі, які забруднюють повітря. Їх ввезли в країну як "євробляхи". Тому Україна може розраховувати на компенсації.