RU  UA

Вибори в Молдові і виверження вулкана в Італії - головні новини 16 листопада

З'явилися подробиці про стан жінки, яка першою потрапила під удар в ДТП із таксі на Оружній дорозі в Києві, Майя Санду стане першою жінкою-президентом в історії Молдови, а в Італії прокинувся потужний вулкан Стромболі.

ДТП на Окружній у Києві

У мережі з'явилися подробиці про жінку, яка першою потрапила під удар під час страшного ДТП з таксі на Окружній дорозі в Києві. Юлія Павленко-Глущенко отримала численні переломи рук і тазу. Жінка вже перенесла операцію, але ще потребує втручання. На момент аварії вона сідала у припаркований на узбіччі автомобіль, коли на шаленій швидкості машину протаранив таксист.

Аварія трапилася у п'ятницю 13 листопада. Зранку водій таксі не впорався з керуванням та влетів у зупинку транспорту. Внаслідок трагедії загинули двоє людей, а ще двоє травмувалися. Керманича затримали на місці, він визнав свою провину. Зараз чоловік перебуває під вартою.

Вибори президента Молдови

У Молдові вперше в історії президентом країни стане жінка. Майя Санду отримала перемогу над чинним лідером Молдови Ігорем Додоном із проросійськими поглядами у другому турі президентських виборів. Майбутній президентці 48 років, її називають прозахідним політиком. Санду тепло ставиться до України та планує змінити відносини між нашими державами. У своїй першій промові після оголошення попередніх результатів виборів вона заявила, що хоче, аби Молдову перестали асоціювати з бідністю, корупцією та еміграцією.

В Італії прокинувся потужний вулкан

В Італії прокинувся вулкан Стромболі. Науковцям вдалося зняти момент вибуху на Сицилії на відео. Одразу після виверження вулкану розпочався так званий дощ із попелу та шматків лави. Стометровий стовп чорного диму над вулканом було видно з усіх довколишніх міст та сіл. Незважаючи на масштаби вибуху, місцева влада не повідомляла про поранених мешканців або зруйновані будинки.