RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Справа не в політиці: експерти пояснили, що не так з російською вакциною від коронавірусу

Говорити про те, що Україна не повинна закуповувати вакцину від коронавірусу у Росії з політичних причин - це неправильно, так як здоров'я громадян має стояти на першому місці. Інша справа, що останні дані про вакцину викликають тривогу.

Як говориться в матеріалі "Апострофа", в Росії до цих пір не представили інформації про свої "чудо-ліки".

З цієї причини до вакцини з РФ відносяться зі скепсисом і ніхто не чекає від неї анонсованого результату.

Російські епідеміологи кажуть, що їх ліки показали 92% ефективність, але в аналізі брало участь лише 16 000 добровольців. У той же час компанія Pfizer привернула до випробувань більш ніж 43 000 учасників.

"Потрібне подальше спостереження, оскільки результати сумісні з набагато більш низькою ефективністю - 60% - на основі цих даних", - говорить епідеміолог Лондонської школи гігієни Стівен Еванс.

У Міжнародному інституті вакцин при ООН "Апострофу" розповіли, що в Росії розроблена не вакцина, а препарат, який викликає появу антитіл.

"Це не вакцина, це означає, що це якийсь препарат, який викликає появу антитіл і не дає поганих ефектів, ускладнення. Він не шкідливий. А хто зробить третю фазу? 20 тисяч прищеплять, а 20 тисячі не прищеплять - тоді буде зрозуміло, хто більше хворіє", - говорять в організації.

Також вже були випадки, коли щеплені новою російською вакциною люди знову підхоплювали коронавірус. Звичайно, жодні ліки не дають 100% захисту, але занадто часті випадки повторного зараження викликають сумніви.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Купуйте непрацюючу вакцину: що намагається продати кум Путіна українцям