RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Водосховища Криму обміліли до критичного рівня: свіжі відео з різних місць

В середині листопада рівень води у водосховищах, з яких здійснюється водопостачання окупованого Сімферополя, скоротився до 14-15 відсотків від проектного об'єму.

Про це повідомив в прямому ефірі "Радіо" Крим "заступник директора з виробництва ГУП РК" Вода Криму "Ігор Данилович.

За його словами, при проектному обсязі 36 мільйонів кубометрів в Сімферопольському водосховищі залишилося 4,9 мільйона кубів води. У Партизанському - при 34 мільйонах проектного обсягу залишилося п'ять мільйонів кубів.

Ще гірша ситуація в Аянському водосховищі, де рівень води становить всього 8 відсотків від проектного обсягу - з 3,9 мільйона залишилося лише 300 тисяч метрів кубічних. Такого залишку вистачить приблизно на місяць.

Аянське водосховище обміліло настільки, що забір води з нього для потреб Сімферополя повністю припинено. Тепер з цієї водойми отримують воду тільки населені пункти Добровської долини Сімферопольського району.

В Євпаторії в нічний час тиск в мережах було знижено з 2,2 до 1 атмосфери, щоб була можливість ділитися водою з Сімферополем.


Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Криму стрімко погіршується екологічна ситуація через брак води. Там пересохло Партизанське водосховище - воно перетворилося на болото.