RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Переховувався 7 років: на кордоні з Росією затримали екс-чиновника МВС, який втік

Під час перетину державного кордону затримано колишнього начальника одного із територіальних підрозділів ГУ МВС України у Львівській області, який з 2013 року перебував у міжнародному розшуку. Посадовця підозрюють в одержанні понад 135 тис грн неправомірної вигоди та зловживанні владою, він сім років переховувався за кордоном.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генерального прокурора.

Слідство встановило, що затриманий, який обіймав посаду начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків, упродовж квітня 2011 року – липня 2012 року отримав від чотирьох осіб хабарі на загальну суму понад 135 тис грн. За ці гроші він обіцяв сприяти даним особам і членам їхньої злочинної організації у непритягненні до кримінальної відповідальності, а також прикривати незаконну діяльність з виготовлення та збуту наркотичної речовини – опію ацетильованого.

Оскільки колишній правоохоронець не з'являвся на допити до правоохоронних органів України, у лютому 2013 року йому заочно оголошено про підозру. Згодом стало відомо, що чоловік понад 7 років переховувався на території Ізраїлю та Російської Федерації.

"Колишнього правоохоронця затримано при спробі перетнути кордон з Росією прокурорами спільно з Управлінням СБУ у Львівській області та слідчими територіального управління ДБР, розташованого у Львові", - йдеться в повідомленні ОГП.

Як повідомляв "Апостроф", у Чернівцях правоохоронці затримали групу наркоділків, які займалися злочинною діяльністю в гаражах.