RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Австралії низько над морем пролетів метеор: вражаюче відео з борту корабля

Вченим вдалося зняти, як величезний метеор пролетів над південним узбережжям Тасманії 18 листопада.

Відеоролик був опублікований на порталі Національного наукового агентства Австралії.

Інцидент стався ввечері, 18 листопада, а політ метеорита вдалося зняти за допомогою камери на дослідницькому судні Investigator, яке управляється науковим агентством.

"Те, що ми побачили під час перегляду відеозапису в прямому ефірі, вразило нас; розмір і яскравість метеора були неймовірними. Метеор перетинає небо прямо перед кораблем, а потім розбивається - було приголомшливо дивитися кадри, і нам дуже пощастило, що ми зняли все це в прямому ефірі з корабля»– - заявив менеджер експедиції агентства на борту Джон Хупер.

Метеор, політ якого вдалося зафіксувати, був захоплений камерою в момент, коли судно знаходилося приблизно в 100 кілометрах на південь від узбережжя Тасманії, де його розмістили для складання карт морського дна морського парку Хуон.

"Багато метеорів колись були астероїди, подорожуючи в космосі по власній траєкторії. Це змінюється, коли вони проходять близько до землі, де на них може впливати її гравітаційне тяжіння. Коли вони входять в нашу атмосферу, вони стають метеорами – і їх вхід може бути візуально вражаючим",- заявив інший вчений Глен Негл.

Раніше ми розповідали, що у будинок жителя Індонезії впав величезний камінь, який зробив його багатим. З'ясувалося, що до нього залетів шматок космічного каменю вартістю $1,8 млн.