RU  UA

Люди втрачають дохід, але їх не чують: чим обернулися протести ринку "7 кілометр" в Одесі

У неділю, 22 листопада, в Одесі на ринку "Сьомий кілометр" підприємці влаштували бунт проти карантину вихідного дня в Україні. Однак є сильні сумніви, що влада почула людей.

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV розповіла заступник директора ТОВ "Промтоварний ринок 7 кілометр" Ірина Ткач.

"Ми сумніваємося, що наших підприємців почули. Уже о 5 ранку сьогодні було розблоковано всі в'їзди і навіть було заведено кримінальну справу. Наскільки я знаю, 30 осіб зараз перебувають у відділенні поліції. Решта, я так розумію, роз'їхалися", - описала ситуацію вона.

За словами Ірини Ткач, хоча з ранку понеділка ринок працює, але люди незадоволені, вони обговорюють цю тему - невже всі стояли даремно.

"Нам дуже складно як адміністрації щось відповісти на цей рахунок, тому що ми тільки виконуємо, ми не можемо коментувати рішення влади. Але для наших підприємців дуже складно виконати карантин вихідного дня", - говорить вона.

За словами заступника директора "Сьомого кілометра", раніше ринок був виключно оптовим і торгував з усією Україною. Тобто всі найбільші мережі нашої країни і невеликі магазини закуповувалися у підприємців ринку, які возили товар безпосередньо з різних країн і поставляли його по всій Україні.

"Потім ми втратили Крим, втратили схід України. Це було великим ударом для підприємців. Як тільки почався карантин взагалі у всьому світі і нашій країні в тому числі, ми позбулися своїх покупців з Молдови та Білорусі. Фактично ринок з оптово-роздрібного став роздрібно-оптовим", - пояснює Ткач.

При цьому роздрібна торгівля має сенс саме у вихідні дні. На ринку 15 тисяч магазинів, і 60 тисяч співробітників.

"Відповідно, уявіть собі, що всі ці покупці діляться на оптовиків і на роздріб. Ось цей роздріб заробляв хоч якісь гроші в цей складний період карантину виключно в суботу та неділю. Тобто велика кількість підприємців позбавляється хоч якогось доходу", - констатувала вона.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Спочатку по підприємцях вдарили Крим і Донбас, а тепер ще й карантин - заступник директора ринку "7 кілометр".