RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

Всі новини

В Україні аномальними темпами зростає смертність в декількох областях: де найгірше

З початку літа в західних областях України почала аномальними темпами зростати смертність і в вересні досягла в окремих регіонах 30%.

Про це написав екоактивіст Євген Істребін в Facebook, посилаючись на дані Державної служби статистики.

Найбільше зростання смертності спостерігається в Чернівецькій області. Там воно почалося в квітні і станом на вересень досягло 27%. Всього за 9 місяців зростання рівня смертності склало 6,7%.

Також зростання смертності спостерігається у Львівській області, де воно почалося в червні, і до вересня піднялося до 30%. Всього за 9 місяців зростання склало 6,2%.

У Закарпатській області зростання смертності почалося в червні, і до липня досягло 30%. Після цього було деяке уповільнення, але у вересні зростання піднялося до 19%. Всього за 9 місяців зростання смертності склало 5,18%.

Разом з тим, смертність в Донецькій і Луганській областях нібито знизилася. Однак це пов'язано із закриттям кордонів в квітні-травні з ОРДЛО.

"Взагалі статистика по Донецькій та Луганській області це окрема історія, і на це зниження смертності треба скептично дивитися", - пише Істребін.

Виходячи з даних таблиці "Місячний рівень смертності на 1 млн наявного населення", спостерігається аномальне зростання смертності в червні-вересні в Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях. Раніше такого не фіксувалося в цих регіонах в літньо-осінній період.

"Ковід? Безумовно. Дані області вже давно фігурують в перших рядках за кількістю нових випадків і смертей ковідної статистики", - пише автор публікації.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу, 22 листопада, ускладнення коронавірусної інфекції стали причиною смерті 124 українців.