RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Бракує кисню, хворі вмирають: що стоїть за "безкоштовним" лікуванням COVID-19 в Україні

В Україні коронавірус безкоштовно не лікують, хоча деякі з препаратів дійсно видають безкоштовно.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіла мешканка Краматорська Тетяна, яка в жовтні лежала з коронавірусом в лікарні.

"Назвати це безкоштовним лікуванням складно. Частина ліків дійсно була безкоштовною: жарознижуючі, протівотромбозние, а іншу частину ліків, які дійсно дорогі, наприклад, антибіотики, доводилося вже чоловікові бігати шукати по аптекам. Просто в лікарні цих ліків не було. Коли зробили повторно тест, і він показав негативний результат, то відправили лікуватися додому, хоча пневмонію ще не вилікували. Але раз ковіда не було - додому, а там вже все, звичайно, за свої гроші", - сказала вона.

У свою чергу лікар-інфекціоніст Києво-Святошинської ЦРЛ Ольга Вознюк розповіла нам, що вистачає не тільки ліків, але і навіть кисню.

"Наприклад, нашій лікарні терміново потрібен постачальник кисню. Основна проблема в цистернах для кисню. Їх робить Китай. Обіцяють, можливо, до 25 грудня виготовити. А може і ні ... А хворі вмирають сьогодні. І це у нас ще не настільки кричуща ситуація . Але через перебої в подачі кисню і у нас помирають пацієнти. За минулі вихідні померло 7 осіб. Сьогодні прийшли на роботу, не було кисню, і ситуація у наших хворих різко погіршилася. Реанімація переповнена і у них ситуація не краща: через низький тиск кисню у молодого хлопця сатурація 29% при нормі 98-100%", - зазначила вона.

Цікаво, що саме вдома на самоізоляції знаходиться більшість заражених українців, так як згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я "Стандарти медичної допомоги" хвороба (COVID-19)", госпіталізація показана виключно в разі важкого перебігу хвороби.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Грошей немає, але ви лікуйтеся: як в Україні безкоштовно лікують від коронавірусу.