RU  UA

Моторошне ДТП в Харкові та електрошокери в поліції - головні новини 23 листопада

У Харкові сталося смертельне ДТП - загиблому відірвало голову, керівник Патрульної поліції Євгеній Жуков перевірив на собі дію електрошокера Taser, а Конституційний суд перевірить постанову про карантин вихідного дня. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

ДТП в Харкові

У Харкові сталася смертельна аварія. Там водій легковика збив чоловіка на пішохідному переході. Він рухався з боку Московського проспекту в напрямку вулиці Олімпійська. Постраждалий, який перебігав проїжджу частину на червоний сигнал світлофора, загинув на місті. Від удару чоловіку відірвало голову. 25-річного водія автівки вже затримали. За інформацією з соціальних мереж, затриманий є громадянином Азербайджану, однак у поліції цей факт поки не підтвердили. Попередньо, водій був тверезим.

Голова патрульних перевірив на собі електрошокер

Керівник Патрульної поліції України Євгеній Жуков випробував на собі електрошокер Taser. Новітня зброя є медично сертифікованим електрошокером, який схвалено МОЗ України. Taser використовують у більше ніж 100 країнах світу. На кадрах видно, як у спину правоохоронця вистрілили двома гарпунами-електродами. Вони спричиняють судоми по всьому тілу та знерухомлюють порушника. Утім поранень людям шокер не завдає.

Карантин вихідного дня перевірять у КСУ

Конституційний суд України перевірить на законність запровадження карантину вихідного дня. Із відповідною заявою до КСУ звернулися 48 народних депутатів. У прес-службі установи уточнили: автори подання вважають, що карантин вихідного дня не відповідає законам України, тому його потрібно скасувати. Імовірно, представляти подання в суді буде народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський. Натомість його колега Ольга Совгиря наголосила, що нардепи оскаржують лише введення карантину вихідного дня. Загалом про обмеження, запроваджені через коронавірус, не йдеться.