RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

ВСУ за допомогою турецького дрона "промацали" ППО окупантів в Криму: фото

У небі над однією з українських баз на адмінграніце з окупованих Кримом було помічено турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2.

Експерти на російських сайтах вважають, що таким чином промацували слабкі місця засобів російської ППО, які охороняють окуповані території.

Як сказано в повідомленні, турецький бойової безпілотник Bayraktar TB2 піднявся в небо над українською базою на Миколаївщині - полігоном Широкий Лан. Раніше він брав участь в стратегічних навчаннях "Об'єднані зусилля 2020".

Ці турецькі дрони навчилися обходити такі засоби російської протиповітряної оборони, як ЗРК "Тор", "С-300" та інші. Тому російські експерти припускають, що таким чином безпілотник, який міг наблизитися на кілька десятків кілометрів до окупованої території Криму, намагався вивідати нові розвіддані про російську ППО.

Як повідомляв "Апостроф", під час робочого візиту до Туреччини президент України Володимир Зеленський зробив спільну заяву з турецьким лідером Реджепом Ердоганом, в якому, зокрема, сказано про докладення зусиль до деокупації Автономної Республіки Крим