RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В окопах не сидять: скільки зараз на Донбасі російських військових і чим вони займаються

Військовослужбовці російської армії на Донбасі виконують роль вузьких фахівців та інструкторів, а не перебувають на передовій.

Такими даними розвідки поділився Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак на зустрічі з журналістами експертами і блогерами.

Зокрема він повідомив, що в складі так званих "першого і другого армійських корпусів" "ДНР" і "ЛНР" немає регулярних частин російської армії.

"За даними розвідки, російських військових на Донбасі - не більше трьох тисяч. Однак в окопах вони не сидять", - наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

За словами Руслана Хомчака, як правило, російські військові являють собою вузьких фахівців або інструкторів. В окопах ж сидить "вся географія" найманців, починаючи від місцевих жителів і закінчуючи громадянами різних європейських країн.

При цьому постачання "корпусів" на 100% забезпечується з Російської Федерації. На окупованих територіях Донбасу практично нічого не виробляється.

Детальніше про те, чому конфлікт на сході України не можна дозволити виключно військовими засобами, читайте в матеріалі "Апострофа": Дана або Богдана: генерал Хомчак розповів, яка САУ потрібна армії і скільки росіян воюють на Донбасі