RU  UA

Зрадник в рядах Нацгвардії і локдаун на Новий рік - головні новини 25 листопада

В лавах Національної гвардії України виявили зрадника, який працював на Росію, уряд розглядає можливість введення жорсткого локдауну в Україні на новорічні свята, а Володимир Балух готується до чергової операції після побиття в Києві. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Зрадник у лавах Нацгвардії

СБУ схопила на державній зраді керівника підрозділу Національної гвардії. Військовий передавав Росії інформацію про оборонні потужності України. За даними слідства, минулого року чоловіка завербував Генштаб Збройних сил Росії. За завданням кураторів затриманий збирав інформацію про надання військової міжнародної допомоги підрозділам Нацгвардії та діяльність іноземних інструкторів. Крім цього, російська розвідка цікавилася схемами розташування українських військових об'єктів. Докази державної зради правоохоронці знайшли у помешканні військового. Нині він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Локдаун на Новий рік

Уряд України розглядає можливість введення повного локдауну на період новорічних свят. Загалом розробляється кілька сценаріїв протидії коронавірусу, серед яких і карантин на декілька тижнів. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, нині вся Україна перебуває у помаранчевій карантинній зоні. Крім того, у суботу та неділю діє карантин вихідного дня. Ефективність запроваджених обмежувальних заходів можна буде побачити вже на початку грудня. Подальші дії влади залежатимуть від приросту захворювань. Поки що про введення жорстких обмежень не йдеться.

Балух готується до операції

Колишній бранець Кремля Володимир Балух, якого побили у столичному Гідропарку на початку вересня, готується до чергової операції. За словами Олега Сєнцова, Балух зараз проходить реабілітацію. Утім "почуття гумору і гострота розуму такі ж". Напад на активіста здійснив 32-річний мешканець Києва. Чоловіка затримали правоохоронці. Він стверджує, що конфлікт стався на побутовому грунті.