RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи буде Україна купувати російську вакцину від коронавірусу: в "Слузі народу" дали відповідь

Україна купуватиме російську вакцину від коронавірусу тільки якщо не буде можливості купити вакцину інших виробників.

Як пише "Україна 24", про це заявив нардеп, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Він додав, що російська вакцина ще не довела свою ефективність.

"Багато чуток з приводу російської вакцини "Супутник-5", потім Путін заявив, що він не вакцинувалася, і що вакцина ще не пройшла сертифікацію. А до цього нам місцеві політики пропонували купувати її в Україну і говорити, що це вже еліксир. В питанні вакцинації в глобальній політиці сьогодні багато спекуляцій. Кожен хоче перехопити прапор і сказати, що він новатор", - сказав Арахамія.

Глава фракції "Слуга народу" зазначив, що Україна чекає на появу працюючої вакцини.

"У всі місця, куди можна було звернутися і стати в чергу на отримання вакцини, ми як держава це зробили. Тепер чекаємо, хто перший з них отримає працюючу вакцину", - сказав він.

Арахамія додав, що навіть коли російська вакцина буде сертифікована, Україна буде закуповувати її тільки в крайньому випадку.

"Якщо будуть у нас виходи купувати якусь іншу вакцину, ми точно будемо купувати іншу вакцину. До російської медицині світовий рівень довіри, м'яко скажемо, низький. А тривалість життя в Росії, якщо ви подивитеся ...", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше члени консультативного комітету Центрів США по контролю і профілактиці захворювань вказали, що після вакцинації від Covid-19 люди повинні бути готові до погіршення самопочуття.