RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вірус "чіпляється" за холестерин: вчені пояснили, у кого COVID-19 протікає найважче

Вчені Китайської академії військових медичних наук заявили, що холестерин може допомогти коронавірусу, який не стихає в тому числі в Україні, швидше інфікувати клітини людини.

Про це пише видання Daily Mail.

Отримані дані допоможуть медикам пояснити, чому у людей, які страждають від діабету і серцево-судинних захворювань, важче протікає COVID-19.

Вчені виявили, що вірус SARS-CoV-2 вміє прилипати до молекул холестерину, завдяки чому патоген розташовується так, що його спайковий білок зв'язується з рецептором ACE2, дозволяючи інфікувати клітину людини.

Під час досліджень вчені розглянули рецептор SR-B1, який з'єднується з молекулами холестерину і який можна виявити в клітинах по всьому людському тілу.

З'ясувалося, що сам вірус не може атакувати рецептор безпосередньо, тому він задіює холестерин для зараження клітин.

Китайські вчені під час досліджень виявили субодиницю, яку можна приєднати до холестерину. Це означає, що коли холестерин природним чином мігрує до свого рецептора, він в якості "служби таксі" доставляє коронавірус на поверхню клітини.

Відкриття вченихФото: Daily Mail

Але найцікавіше, що націлювання на рецептор SR-B1 може стати потенційним способом лікування в майбутньому.

"Результати нашого дослідження демонструють, що SR-B1 сприяє прикріпленню, проникненню та зараженню клітин SARS-CoV-2. Таким чином SR-B1 може являти собою терапевтичну мішень для обмеження інфекції SARS-CoV-2", - запевняють автори дослідження.

Раніше ми розповідали, що в Україні існує проблема з тестуванням населення в умовах епідемії коронавірусу.