RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Автофіксація порушень ПДР в Україні: влада зробила важливу заяву

Міністерство інфраструктури планує у 2021 році з метою підвищення безпеки руху облаштувати ще 125 камер автофіксації з розширеним функціоналом та 100 сучасних WiM-комплексів (“Зважування у русі”) для автоматичного габаритно-вагового контролю на українських дорогах.

Про це йдеться в повідомленні міністерства інфраструктури за підсумками брифінгу "Безпечні дороги: зроблено у 2020", який відбувся у вівторок, 1 грудня.

Вже з наступного року Мінінфраструктури планує проведення обов’язкового аудиту безпеки для доріг міжнародного значення, а також продовження розбудови сучасної інфраструктури безпеки, що включає:

  • облаштування острівців безпеки, пішохідних огороджень, безпечних поворотів та кільцевих розв’язок;
  • поліпшення розмітки, заборону рекламних конструкцій на узбіччях та їх укріплення для безпеки водіїв;
  • ліквідацію перетинів доріг і залізничних колій на одному рівні;
  • встановлення демпферних систем для запобігання лобовому зіткненню на високій швидкості;
  • створення зручних та сучасних зон для відпочинку водіїв тощо.

"Уряд затвердив нову Стратегію підвищення безпеки руху до 2024 року і ми переходимо до її практичного втілення. Наша ключова мета – знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030 року. І досягнути позначки 0% людських втрат від дорожніх аварій. У 2021 році ми продовжимо впровадження інтелектуальної транспортної системи та масштабуємо її на всю країну. Крім цього, запровадимо підходи Vision Zero в Україні, щоб використовувати сучасні інженерні рішення для будівництва не тільки якісних, але і безпечних доріг", - зазначив глава Мінінфраструктури Владислав Криклій.

Поряд з цим, за словами міністра, у планах відомства – реформа таксі, що дозволить вивести перевізників з тіні та підвищити безпеку пасажирів, та реалізація спільного проєкту з ЄІБ з оновлення громадського транспорту "Міський громадський транспорт України ІІ".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні набрали чинності нові правила дорожнього руху для водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів.