RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Чи зупинять транспорт на час локдауну в Україні: влада дала чітку відповідь

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що під час консультацій по введенню локдауну в Україні питання закриття транспорту не піднімалося.

Про це він сказав в ефірі Сніданку з 1+1.

"Навіть у тих країнах, які вводили деякі обмеження щодо функціонування різних галузей, транспорт залишається працювати. Це артерія в першу чергу для економіки. Інакше важко ділову активність підтримувати. Я буду наполягати, щоб транспорт залишався робочим", - сказав міністр.

Він підкреслив, що влада не планує обмежувати будь-який транспорт, але можливі випадки з перельотами - буде залежати від ситуації в іншій країні. У той же час, міністр допускає окремі випадки для окремих областей.

"Ви пам'ятаєте, як обмежувалося (транспорт - "Апостроф") на початку, коли критична інфраструктура працювала. Виходити треба з раціонального підходу. Умовно, якщо не треба їхати на роботу, тому що карантин, або в торговий центр, тому що він закритий, то і навантаження на транспорт менше. Тому люди будуть пересуватися переважно з бізнес-потреб", - сказав він, відповідаючи на питання, хто буде мати права користуватися транспортом.

Детальніше про локдаун в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Україна може піти на жорсткий карантин з 24 грудня: скільки буде тривати і що закриють.